Ohjelma verkossa

Repe ja Rilla

Repe ja Rilla

Muistathan REPEN, johon saimme tutustua jo Voltissa vuonna 2017? Repelle meinasi käydä köpelösti viime Kalenoissa, kun ilmoittautuminen jäi vähän viime tinkaan. Saa nähdä, kuinka tämä vannoutunut tanssikissa nyt muistaa ilmoittautua!

Entä tapasitko vuoden 2019 Kalenoissa RILLAN? Tämä huolellinen mutta huonon suuntavaiston omaava vannoutunut laulukissamme on varmasti jo ilmoittautunut. Mutta mitenkähän on suunnistustaitojen kanssa… Löytääköhän Rilla Kalenoihin tänä vuonna?

Kadonneen synttärisankarin etsintä

Postista tupsahtaa kutsu. Syntymäpäiväjuhlien kutsu! Kissat innostuvat. Eiväthän he ole koskaan olleet aidoissa synttärijuhlissa. Millainen lahja syntymäpäiväsankarille valmistetaan? Entä kuka tekee onnittelulaulun? Voisiko onnittelut toivottaakin tanssin keinoin? Pitääkö päälle pukea kravaatti ja hieno hännystakki, tai kenties naamiaisasu? Onko sopivaa viedä sankarille ruusuja vai ilmapalloja? Entäs mitä juhlissa onkaan ohjelmana? Tai tarjottavana?

Repe ja Rilla valmistautuvat juhliin tohinalla. Pakettinarut lentävät, synttärilaulua viritellään ja unelmat parhaasta synttärikakusta saavat veden herahtamaan kissojen kielille. Eripuraltakaan ei voida välttyä, koska makuja on monenlaisia.

Kutsussa kaikki kaverit toivotetaan tervetulleiksi mukaan syntymäpäiviä juhlimaan. Vaan syntymäpäiväsankarista ei siinä ole mainintaan ollenkaan. Siis kuka onkaan näiden juhlien syntymäpäiväsankari?
Onko se Repe..?
Vai kuitenkin Rilla..?
Tai ehkä joku aivan muu..?

Tanssityöpajat

Kaikki työpajat ovat saatavilla jokaiselle osallistujaryhmälle. Ohjaaja voi valita ryhmälleen toteutettavaksi sopivat työpajat. Työpajat ovat käytettävissä touko-kesäkuun 2021 ajan niin monta kertaa kuin niitä ryhmä tahtoo hyödyntää.

Jokainen työpaja on pituudeltaan 30 min. Varatkaa kuitenkin aikaa työpajan toteuttamiseen 45–60 min. Työpajavideon voi välillä pysäyttää, ja harjoitella annettua liikettä, askelikkoa tai kuviota omassa tahdissa. Työpajoissa käytetty musiikki on saatavilla myös erillisenä linkkinä työpajaan osallistuville ryhmille.

Osallistuvat ryhmät saavat ilmoittautumisajan päätyttyä toukokuun alussa sähköpostitse linkin Kalenat 2021 tapahtuman verkkomateriaaleihin, joiden osana myös työpajat ovat. Samaisen linkin kautta löytyy oikea reitti työpajassa käytetyn musiikin luo.

Kartsuiloittelu

Kouluttajana Mitja Pilke

Nyt on aika heittäytyä mahtavalle maanitukselle, ja taitavasti tsiiputtaa itsensä päristelyn pyörteisiin. Pariportti on hauskempi porukalla ja uhtua voi tuoda lohtua. Oletko enemmän Littu vai Lätty ihminen? Tule ottamaan selvää, mitkä ovat tämän vuoden trendikkäimmät huutokartsuvuorot!

Soolopaja

Kouluttajana Béla Gazdag

Työpajassa harjoitellaan oman soolon tekemistä. Soolo voi muodostua erilaisista elementeistä, kuten poluista, enkeliskasta ja akrobatiasta. Näitä kaikkia elementtejä harjoitellaan ja kotiin viemisenä jokaisella on oma soolo, jota voi käyttää vaikka seuraavassa tanssiproduktiossa.

Tempoa Tenaviin

Kouluttajana Jutta Wrangén

Oletkos sinä käynyt Piippolassa? Hypätään traktorin kyytiin ja mennään! Kokeillaanpa myös, pysytäänkö lautalla jos hieman tuulee ja keinuttaa! Tempoa tenaviin- pajassa liikutaan, leikitään, lauletaan, tanssitaan, rytmitellään ja temppuillaan. Tervetuloa! 

Streetdance ja TikTok-tanssit

Kouluttajana Noora Myyryläinen

Työpajassa tehdään koreografioita TikTokin tapaan. Minkälaisia tansseja mahtaa syntyä, kun kouluttaja opettaa sinulle tanssin alun, ja haastaa sinut suunnittelemaan tanssille lopun?

Vinkkivideot

Lyhyet vinkkivideot sisältävät puuhavinkkejä Synttäreihin valmistautumiseen. Nämä neljä videota ovat ryhmien käytössä touko-kesäkuussa.

Synttärityöpaja 12.6. klo 13–14

Kaikki Kalenoihin osallistuvat ryhmät kokoontuvat joukolla yhteiseen Synttärityöpajaan lauantaina 12.6. klo 13–14 verkossa. Työpajassa lauletaan ja tanssitaan yhdessä Repen ja Rillan kanssa ja nähdään, keitä kaikkia Kalenoihin osallistuu tällä kertaa. Millainen onkaan onnittelulaulu ja synttäritanssi? Löytyykö niistä teidän ryhmän värssy tai lempiliike?

Synttäripaketti ryhmille

Synttäreihin kuuluvat tietysti lahjat, ja niinpä Kalenoihin osallistuvat ryhmät saavat ikioman Synttäripaketin. Paketti sisältää mm. pieniä askartelutarvikkeita, tehtäviä rastiradalle, värityskuvia ja pientä herkkua. Mukana on tietysti myös postia Repeltä ja Rillalta! Paketit postitetaan toukokuun alussa.

Synttärikonsertti 12.6. klo 15–16

Kalenat huipentuu lauantaina 12.6. lähetettävään kaikille avoimeen Synttärikonserttiin! Konsertissa seikkaillaan Repen ja Rillan matkassa Lappeenrannan maisemissa ja nähdään toinen toistaan ihanampia eteläkarjalaisten tähtien esityksiä. Tule yhdessä jännittämään löytyykö kadonnut synttärisankari ja kenelle onnittelulaulu kajahtaa!  Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi verkossa.